Actualitat
16 de maig de 2017

l'ACCO comença la radiografia de l'ocupació a l'Horta Sud

Tretze tècnics estan treballant ja en la seu de la Mancomunitat de l'Horta Sud gràcies a la posada en marxa del Consorci de l'Acord Comarcal per l'Ocupació (ACCO). Amb perfils professionals diferents, treballaran fins al pròxim mes de setembre a la reactivació de l'ocupació a la comarca. Oferiran un servei d'assistència gratuïta per a totes aquelles empreses que es trobin en una situació de gestió complicada que dificulti la seva continuïtat, amb especial atenció als més de 60 polígons industrials existents i el sector de la construcció. Aquesta "fotografia" de la comarca serà la base per elaborar una sèrie de programes amb els quals es pretén fomentar l'ocupació, especialment entre les pimes, els emprenedors i els desocupats de llarga durada.

En coordinació amb els diferents consistoris de l'Horta Sud oferiran, a més, tallers d'alfabetització digital per a majors de 45 anys que es trobin en situació d'atur. Preparar un currículum i enviament, maneig del correu electrònic o un primer contacte amb les xarxes socials a través de les quals puguin aconseguir treball. També es posarà l'accent en aquells valors que li donin un plus a l'emprenedorisme, com l'economia circular o l'economia verda. Per explicar tots aquests punts, aquest dimecres la seu de la Mancomunitat acollirà una reunió tècnica amb tots els tècnics AODL dels municipis de l'Horta Sud.

La importància del Consorci per reactivar l'ocupació a la comarca

El president de la Mancomunitat, Carlos Fernández Bielsa, pretén que aquest organisme mantiga "un diàleg constant entre els actors socials que ens permeti incidir en els sectors econòmics més importants de la comarca per ajudar al seu reactivació ia la creació de nous llocs de treball".

La Mancomunitat està estudiant la possibilitat que s'integrin en el projecte - del qual formen part i als sindicats, CCOO i UGT, i entitats empresarials com el Club de Gerents de Torrent i l'Agrupació Comarcal d'Empresaris (ACE) - altres associacions per " unir la capacitat humana i tècnica dels agents socials a fi de millorar la situació laboral dels ciutadans de l'Horta Sud".

L'entitat comarcal, per la seva banda, s'ha compromès a aportar finançament propi, acudir a les línies de subvenció d'altres organismes per a la reactivació de l'ocupació i coordinar els plans que es posin en marxa perquè la seva incidència sigui màxima entre les persones desocupades i els municipis de la comarca.