Actualitat
20 de març de 2015

El Museu Comarcal de l'Horta Sud introduïx el nostre patrimoni etnològic en les aules

El Museu Comarcal acull un curs de 30 hores destinat a professors i avalat pel Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius (Cefire) de Torrent.

Donar a conéixer els recursos didàctics més efectius per a treballar el patrimoni etnològic, fomentant l'aprenentatge interdisciplinari en l'aula és l'objectiu principal del curs que acull el Museu Comarcal de l´Horta Sud "Josep Ferrís March" durant els dies 4, 9, 11, 13, 23 i 25 de març.

Dirigit a professors de diferents nivells i àrees educatives, el curs està organitzat pel Museu i pel Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius (Cefire) de Torrent amb un horari de dilluns i dimecres, de 17.30 a 20.30h, sumant un total de 30 hores. Els docents inscrits rebran un certificat de 30 hores avalat pel Cefire.

El taller, a què s'han sumat 14 professors, busca donar a conéixer els mètodes més pràctics perquè els escolars s'acosten al nostre patrimoni etnològic, ja que el seu coneixement és fonamental per a aconseguir la seua atenció i revaloració per part de la societat i d'esta manera garantir la seua conservació per a les generacions futures.

El Museu Comarcal de l'Horta Sud contribuïx en esta tasca centrant-se en el patrimoni etnològic moble i al mateix temps garantint la seua conservació i difusió. Este taller tracta de difondre recursos didàctics que es podran aplicar en les aules i en el propi Museu on es poden apreciar objectes i escenaris de la vida quotidiana que ens permeten acostar-nos a les maneres d'actuar i a les activitats que són o han sigut expressió rellevant de la cultura tradicional del territori.